Khamis, Oktober 25, 2012

Salam AidilAdha

Assalamualaikum Duhai Kekasih ALLAH swt...

SALAM AIDILADHA kepada semua ... dan Salam perantauan kepada yang berada di oversi
yang dalam perjalanan balik ke kampung halaman berhati-II dijalan raya ..malam ini dah bermula 
TAKBIR RAYA ... terasa raya lagi sekali.. Alhamdulilah dapat cuti 4 hari.. tak ada tuisyen  dan
boleh hilangkan rasa penat .dan yang penting dapat meluangkan masa bersama keluarga...esok atif  memang makan banyaklahkan  huaaaa~~~...  lauk-II yang dihidangkan esok adalah :


      Lontong
 kuah kacang
  kuah lodeh
      rendang
nyam-II  kalau nak makan macam ini hanya tunggu raya jelah kot..




Rabu, Oktober 24, 2012

Budak nak SPM tahun 2012

Assalamualaikum Duhai Kekasih ALLAH swt..




fuhh.. SPM...SPM.. Okey sejak makin nak spm makinlah banyak kelas tambahan yang cikgu nak buat  .. hmm sabar jelahkan..HAHAHA... okey jOm kita tengOk berapa hari atif belajar 


  • Dekat sekolah
Isnin - khamis : 
pukul 7.30 pagi - 4.30 petang


Jumaat :
pukul 7.30 pagi - 12.00 tengah hari
pukul 3.00 petang - 5.00 petang

Sabtu : 
pukul 8.00 pagi - 12.30 tengah hari

Ahad :
pukul 10.30 pagi - 12.30 tengah hari

  • Tuisyen malam
Isnin dan Selasa :
pukul 8.00 malam - 10.30 malam


agak korang atif macam mana ek??..ofcouse PENAT .. malam ?? memang untuk atif tidurlah..kekadang dekat tuisyen pun atif TERTIDUR sebab ngantukk..!! sesangat-II..
apa nak dikatakan lagi...waktu untuk memang tak menentu.. dekat sekolah pun makannya ROTI je.. insya allah dengan segala usaha yang telah dilakukan..pasti ada HIKMAH 

yang tersembunyi  ... 

Freebies

 Header :


Icon Cute :

Background :

 Doodle :

freebies konvo


Jika anda inginkan LEBIH "FreeBies" & "Tuto" for change your blOg see very nice. I suggest your all to follow step by step this blogger :

CREADIT by :

nurulatiqahjaidin

amalinalee








Selasa, Oktober 23, 2012

SPM ? ? ? ?

Assalamualaikum Duhai kekasih ALLAH swt..



You all Apa khabar ? ? Sihat ? ? ALHAMDULILLAH... fuhh  kepada pelajar SPM 2012 jangan leka okey..sebab SPM tinggal beberapa hari lagi sahaja .. Atif sekarang pun dah kurangkan DUA benda ini      + +nak SPM lah katakan.. tapi kalau bosan-II atif dengar MP4 jugak..sebab dah
bosan asyik bukak buku je..hmmm..hopefully gys ready dengan SPM okey 



                                                

Sabtu, Oktober 20, 2012

Rapatkan Header






1) Tekan CTRL + F dan serch kod ini

#header { 

2) Sila scroll ke bawah dan tengok kod ini

width: 760px;
  margin: 0 auto;
  background-color: $headerBgColor;
  border1px solid $headerBgColor;
  color: $headerTextColor;
  padding: 0;
  font: $headerFont;}

3) Tukar size border 1px kepada 0px


4) Kod korang akan berubah macam ni

width: 760px;
  margin: 0 auto;
  background-color: $headerBgColor;
  border0px solid $headerBgColor;
  color: $headerTextColor;
  padding: 0;
  font: $headerFont;
}

5) Preview dan Save 

Centerkan Header

Hari ini nak tunjukkan cara-II untuk rapatkan header  
Jom guna step ini .. :



tekan control + F dan cari kod ini 

/* Content
 lepas tu copy kod di bawah ini


.Header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}

dan paste kan di atas kod yang korang cari tadi 


ok try preview dulu dan kalau dah jadi boleh save template


Tatkala Mencari Cahaya

Assalamualaikum..Duhai Bakal Ahli Syurga ALLAH ..

Hari ini atif nak kongsikan satu text yang banyak makna yang tersimpan.. Ayat dekat bawah ini dia menerangan tentang kisah sorang HAMBA 

Mencari sebutir mutiara iman dihati
Namun, gagal aku di pelosok nafsu
Terdampar aku di lautan kejahilan dunia

Masih aku
Mencari cahaya cinta,mengilap keimanan
Namun hingga kini
Aku masih kelam,
Gelap di dalam cahaya yang terang

Aku mencari bukan cahaya duniawi
Aku inginkn cahaya hakiki
Dapatku bawa pergi,bekalan di alam nanti

Madahku nukilkan bisikan isi hati
Ingin kembali,ingin mencari,sinar menyinari
Ya Rabbi,berikan aku secebis kasih mu,,
Tatkala aku hampir lupa
Tatkala aku terleka
Dengan cahaya duniawi

Yang aku inginkan bukan dunia
Di sana jua ingin aku dambakan
Cahaya iman yang aku harapkan
Bukan cahaya harta menyinari halaman 

yang ingin mencari cahaya keimanan dalam terang tapi..dia bukan nak mencari cinta manusia..tapi ingin mencari CINTA ALLAH KEKAL ABADI selamanya


Jumaat, Oktober 19, 2012

Doa Untuk Rabun Mata

Assalamualaikum..Duhai Bakal Ahli Syurga ALLAH ... 

hari ini atif nak kongsikan satu ayat dari al-Quran iaitu daripada ayat : Qaf  22 

ayat ini insya allah boleh menggurangkan masalah RABUN MATA sama ada DEKAT atau JAUH 

AYATnya seperti ini :



 فَكَشَفۡنَا عَنكَ غِطَآءَكَ فَبَصَرُكَ ٱلۡيَوۡمَ حَدِيدٌ۬


Kemudian hembus dekat belakang ibu jari seperti gambar :

lepas itu gosok belakang ibu jari dekat kedua-II mata 


jari kanan -> mata kanan ,

jari kiri      -> mata kiri ,
insya allah... sentiasa amalkan akan dapat lihat perubahannya, yang penting kita sentiasa bersangka baik kepada ALLAH.. insya allah, ini salah satu ikhtiar untuk kesihatan mata kita